Seneste nyt fra Facebook

Juelsminde Havnemuseum

1 week 14 hours ago

Torsdag d.11. April og fredag d.12. April, havde Juelsminde havnemuseum besøg af beboere og personale fra plejecenter Birkelund, d.11. April

Musik på Røgepladsen
174
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-174,bridge-core-3.1.4,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_menu_slide_with_content,width_470,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,qode-portfolio-single-template-5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-12

Gå ikke glip af den fantastiske stemning, når vi byder på musik & makreller til vores populære Røgefester!


Røgefesterne afholdes sommeren igennem på udvalgte lørdage på Røgepladsen overfor museet. Vi inviterer gratis til musik og fest med mulighed for at støtte museet ved køb af friskrøgede makreller, varme pølser fra grillen, kolde øl, vin og vand. Overskuddet går til Havnemuseets vedligehold og fornyelse.

Havnesjakket – vores “husorkester” spiller op med herlige sømandsviser og “gammeldaws” musik, der indbyder til at synge med eller tage sig en sving-om. Som noget nyt har vi i 2023 fået produceret sanghæfter, så vi nu rigtigt kan få alle ombord i sangglæden. Læs mere om Havnesjakket.

Røgefester i 2024

Sæt allerede nu kryds i kalenderen og støt op om Havnemuseet.

  • lørdag d. 18. maj
  • lørdag d. 15. juni
  • lørdag d. 20. juli
  • lørdag d. 17. august

Få en forsmag på festen – lyt med her

Kom til Juelsminde og bliv en del af festen, når vi byder på musik & makreller på den gamle stejleplads, hvor fiskerne før i tiden tørrede deres garn, og som siden hen blev mødested for byens ældre fiskere. Nu i daglig tale kaldet Røgepladsen grundet de friskrøgede makreller, som vi sommeren igennem serverer for de glade gæster.
Røgeovnen blev bygget i 2006 af de ældre fiskere, der havde deres gang på pladsen, og det var også her idéen til et havnemuseum opstod, så man kunne bevare historien om fiskerbyen Juelsminde.

I 2013 blev museet en realitet og som et initiativ fra Juelsminde Havnemuseum kom konceptet Røgefest til. Det der gennem årene har udviklet sig til den store fest, det er i dag, med mere end 200 besøgende pr. gang.
Undervejs fik vi vha. frivillige kræfter flyttet det gamle fiskeudsalg fra byen og ned på Røgepladsen, så det kunne bevares her. Ligesom vi fik en værdig scene til vores “husorkester” Havnesjakket i form af det gamle trinbræt fra den gamle jernbane, der også takket være frivillige kræfter blev bygget om til en finurlig og flot scene.

Læs mere om historien bag den gamle stejleplads, trinbrættet og fiskeudsalget her.
Kategori
Oplevelser