Juelsminde Havnemuseum

Bag om museet

Juelsminde Havnemuseum er et resultat af en stærk gruppe frivilliges store iver og arbejdslyst.
Den 20. juli 2013 slog det nye museum dørene op for første gang, og det var med både Juelsminde Pigegarde, åbning af museet ved borgmester Kirsten Terkildsen samt lidt godt til ganen. Ca. 100 medlemmer havde den frivillige forening på det tidspunkt. Siden er medlemstallet vokset stødt, og uden de frivillige kræfter, der også omfatter en gruppe, der varetager driften af museet, herunder registrering af effekter, kustode- og guide-tjeneste, var det slet ikke lykkedes at få projektet op at stå. Nu kan Juelsminde stolt fremvise sin havnehistorie, som går tilbage til 1896.

”Vi er stolte og rigtig glade for, at det lykkes. Jeg mener, vi har fundet noget her, som har manges interesse, så det lover godt for fremtiden. Det primære, vi vil fortælle, er historien om det gamle Juelsminde, da byen var en fiskerby”, udtaler Carsten Clausen, tidl. havnefoged på Juelsminde havn og en del af frivillig-gruppen.

media.tellus.no2Blandt historierne man finder på museet, er bla. den om Fregatten Jylland, der engang lå i Bugten ved Juelsminde i en længere periode. Så det skib er naturligvis repræsenteret på museet. Derudover er museet bygget op om alt fra fiskeriredskaber til fotos fra det forrige århundrede, som gamle Juelsminde borgere har fundet frem.

”Jeg tror, der vil kommer rigtig mange. Sådan en lidt overskyet, grå dag. Der vil mange af vores gæstesejlere elske at kommer herind”, siger Carsten Clausen.

God fornøjelse med museet!

Foto: visitjuelsminde.dk